Dyrk dine egne Lions Mane eller Pindsvine pigvarsvamp februar 14, 2021 – Skrevet i: Dyrk Selv, Nyheder, Opskrifter, Orientalsk, Svampe

Dyrk dine egne Lions Mane eller Pindsvinepigvarsvamp med vores dyrk-selv blok.

Pindsvinepigvarsvamp/Lion’s Mane: Hericium erinaceus

Hericium erinaceus har mange kaldenavne. Den bliver refereret til som lions’s mane (løvemanke), monkey head mushroom (abehovede), bearded tooth mushroom (den behårede tandsvamp) pom pom svamp blandt andre. Hericium erinaceus betyder pindsvin på latin, og den er blevet brugt i traditionel kinesisk naturmedicin i århundrede. Det er en sjov og nem svamp at dyrke og den trives især indendørs på denne tid af året.

Lion’s mane er en gourmet-medicinsk svamp som gennem århundrede har haft en særlig plads i de asiatiske lande både i køkkenet og i traditionel kinesisk medicin.

Trods sine ernærings- og sundhedsmæssige egenskaber er svampen forholdvis ukendt i Danmark. I naturen findes svampen ofte på gamle døde træstube, især i Nordamerika. Det er svært at finde lion’s mane i dit lokale supermarked, men det er nemt og sjovt at komme i gang med at dyrke pindsvinepigvarsvamp / lion’s mane selv.

Lion’s manesvampe kan nydes rå, kogte, tørrede eller som en te. Deres ekstrakter bruges ofte i sundhedstilskud. Pindsvinepigvarsvamp / Lion’s Mane har en smag og struktur, der minder om hummer eller krabbe; kødfuld og delikat. Når det er kogt, er det let sejt, mørt og saftigt.

Svampen vokser som større sneboldsagrige formationer, pindsvinepigvarsvampen er hvid, og kan blive kæmpe stor. Lion’s mane-svampe indeholder bioaktive stoffer, der siges at have gavnlige virkninger på kroppen, især hjernen, hjertet og tarmen.

Blandt nogle af de sundhedsmæssige fordele bliver der ofte nævnt at pindsvinepigvarsvamp kan hjælpe med følgende:

– Beskyttelse mod demens
– Lindring af mindre depression og angst
– Forbyggelse hjerteproblemer
– Stress
– Diabetes
– Forstærkelse af immunforsvaret
– Kræft

Start dit eventyr som Pindsvinepigvarsvampefarmer her

« Shiitake opskrift
Svampe Salat med Rødkål og yoghurt dressing »