Kurv 0

Dit svampekit kan holde omkring 4 uger efter modtagelse, hvis du holder det i et mørkt område med en maksimum temperatur på omkring 10-15 grader.  Mycelium holder sig bedst i køleskabet, så hvis du holder dit svampekit i køleskabet, kan det holde sig i op til 10 uger.

 

Svampefarms kits er udviklet, så du kan opnå de bedste resultater. Hver kasse er stadig unik og der er en række faktorer der kan spille ind, for du får dine ønskede svampe. Nogle syntes at deres resultater bliver bedre, ved at ligge kittet i blød 1 nat. Hvis du gerne vil prøve dette så gør følgende:

1) Åben svampekittet ved at følge de stiplede linjer, og klippe et kryds i dyrkningsposen.

2) Tag dyrkningsposen ud af boksen og lig den i en spand/opvaskebalje eller gryde vand natten over. Sørg for den ikke flyder

3) Tag posen ud morgenen efter, og sørg for at alt vandet er taget fra, og den er tør før du putter den tilbage i boksen. Følg vejledningen og vand dine svampe som angivet.

Når du først har klippet hul i dyrkningsposen, skal du spraye forsiden af boxen (hullet) en gang om dagen, for at sørge for at svampebeholdningen ikke udtører, og for at skabe den fugt svampe elsker at gro i.

Sprøjt hele det område du har klippet hul, tag eventuelt plastikken lidt til side, for at være helt sikker på at hele området er blevet vandet med din forstøver. Ideelt skal dine svampe sprøjtes to gange om dagen, vi anbefaler omkring 9 spray tryk per gang.

Svampekittet er udviklet så ALLE kan dyrke deres egne svampe. Vores svampefarmere har dem stående i deres vindueskam, på deres kontor, køkkenbord, på gulvet, middagsbordet og mange andre steder. Det vigtigste er at de ikke får direkte sollys, og ikke er tæt på en radiator eller pejs/brændeovn, da det vigtigste i deres dyrkningsproess er fugtiheden.

Østershatte er meget tolerente over for forskellige temperatur forskelle og er glade for at gro under en temperatur der varierer mellem 5-25grader. Den bedste temperatur for vores østershatte ligger mellem 10-18grader for det bedste resultat.

Det hvide du kan se er mycelium, eller svamperødder. Når du modtager dit kit, har myceliet allerede vokset hen over kaffegrumset, og mangler det sidste touch for at producere lækre østershatte når posen bliver åbnet.

Vores svampekits giver altid en høst svampe. Alt afhængigt at hvor godt du passer dit svampekit, kan du høste din pakke op til 4 gange. Den første høst vil være klar efter 10-16 dage efter du har åbnet dit kit. Efterfølgende anbefaler vi at du lader det stå i omkring 10 dage (mens du stadig sprøjter) Efterfølgende kan du ligge det i vand i 24 timer og starte forfra. Den første høst er altid størst, efterfølgende vil svampene ikke have så meget at hive fra, som betyder at der vil være mindre for svampene at gro fra.

Der er mange faktorer der spiller ind når du dyrker dine egne svampe. Hold øje med om posen tørrer ud. Når der ikke er mere tilbage for svampene at gro fra, vil posen blive lettere og skrympe.

Hos svampefarm går vi ind for en bæredygtig livstil, og vi mener ikke at man skal spilde mad og ressourcer. Når dit svampekit ikke kan producere svampe mere, kan du bruge det som gødning til dine planter.

Der er intet der slår helt friskplukkede svampe der bliver friskt tilberedt. Dine svampe vil smage ligesom dem du finder i skoven, eller i dit supermarked eller købmand. Måske meget bedre, hvis du har snakket og spillet musik for dem. De bruger kun kaffen som nutrianter, og bryder koffeinen ned, istedet for at absobere den. Østershatte bruges ofte som en substans for kød, og er perfekt for vegetarer. Der er en lille nødlig smag og de bruges ofte i pasta, risotto, stir-fry, supper, salatter eller bare for sig selv med lidt smør. Se nogle af vore opskrifter her.

Østershatte er rigtig sunde. De er fede, men uden kolestorol, har et højt proteinindhold, fiberindhold og indeholder B vitaminer. Omfanget af  mineralsalt den menneskelige krop har brug for såsom, calcium, phosphorous og jern er dobbelt så højt i svampe sammenlignet med kød, som gør svampe til et sundt alternativ for vegetarer.

Hvis du har ventet for længe med at åbne din boks, vil svampene allerede begynde at gro inde i posen for at overleve. Det bedste du kan gøre i dette tilfælde er at åbne posen ovenfra og hive disse svampe ud. Luk posen til igen, og følg vejledningen.

Vi har brugt mange år på at udvikle den helt rigtige sammensætning til vores svampekit og udvikling af vores svampemycelium. Mycelium er en levende organisme, og der er mange faktorer der spiller ind når du dyrker dine egne svampe. Vi har endnu ikke oplevet at der ikke er kommet nogle svampe fra vores kits, men hvis du stadig ikke har fået nogle svampe, skal vi nok hjælpe dig på vej. Send os en mail: hej@svampefarm.dk

Du skal helst sprøjte dit svampekit dagligt, men hvis du ikke har en anden mulighed, så placer dit svampekit et fugtigt sted mens du er væk. Det bedste sted er ved en vask og væk fra radiatorer. Du kan eventuelt tage og hælde noget vand i en bakke og sætte en rist over, hvor du kan placere dit svampekit, så de har det godt og fugtigt.

Det kan være lidt svært at gennemskue når dine svampe er klar, hvis det er første gang du prøver at dyrke østershatte. Prøv at hold øje med når svampens top begynde at bue flade lidt udaf. Se eventuelt vores instagram, for at se hvornår andres svampe er klar. Vent ikke for længe, for så vil dine svampe begynde at tørre ud!

Svampekit FAQ

Det er nemt at komme igang med at dyrke dine egne svampe med vores svampekit. Følg blot vejledningen, og du vil se dine første svampe vokse ud inden for 10 dage.
Hvis du ikke kan finde svaret på det du søger her, så send en mail til hej@svampefarm.dk

Har du brug for hjælp til at komme igang med at dyrke mycelium, kan du finde inspiration på vores svampeguide og nyheder. Hvis du ikke kan finde svar på det du søger, så send en mail til hej@svampefarm.dk så vil vi gøre hvad vi kan for at hjælpe dig på vej.