Østershatte & bøfstrimler i østersauce februar 16, 2016 – Skrevet i: Opskrifter, Orientalsk – Tags: , , , , , , ,

Det er meget normalt at finde østershatte i orientalsk mad, især det kinesiske køkken er kendte for deres brug af østershatte. Vi bliver altid lige glade når vores østers springer frem og syntes  at denne opskrift fra Ching He-Huan ikke overmander østershattenes smag og varmer på en kold vinterdag.

Det er meget normalt at finde østershatte i orientalsk mad, især det kinesiske køkken er kendte for deres brug af østershatte. Vi bliver altid lige glade når vores østers springer frem og syntes  at denne opskrift fra Ching He-Huan ikke overmander østershattenes smag og varmer på en kold vinterdag.

INGREDIENSER

ØSTERSHATTE

1 spsk jordnøddeolie
100g østershatte
et strejf kinesisk sort ris eddike eller balsamico
et strejf af let soya sauce

BØFSTRIMLER

350g bøf fillet
1 tsk let soyasauce
1½ spsk østerssauce
et strejf sukker
salt og friskkværnet sort peber
2 spsk jordnøddeolie
3 hvidløg, finthakket
1 chilli, frøene fjernet og fint skåret
200g babyspintblade
1 spsk Shaoxing risvin eller tør sherry
et strejf tørret chilli

Svampe Opskrift

  1. Start med at placere bøffen mellem to ark madfilm og bank på det med en kødhammer eller en bagerulle indtil den er halvt så tyk, og helt fin. Skær bøffen i tynde skiver (husk at have en skarp kniv) Hæld soya, østerssauce, sukker, salt og friskkværnet peber  på og sæt til side

  2. Varm en WOK indtil den ryger og tilføj en spsk jordnøddeolie, dernæst hvidløgene og den friske chilli. Stir-fry i et par sekunder og tilføj spinatbladene. Ryst det hele lidt rundt, indtil det er helt opvarmet. Anret på et stort serveringsfad.

  3. Sæt wokken tilbage på varmen og tilføj resten af olien, og bøfstrimlerne og stir fry i 2-3 minutter eller intil bøffen er tilberedt som du ønsker det. Hæld Shaoxing vinen over og drys den tørre chilli over. Læg bøffen over spinatbladene.

  4. For at tilberede dine østershatte, så varm olien op i en WOK og tilføj svampene, stir fry i ca. et minut. Tilføj en lille smule vand, for at lave lidt damp, som hjælper med at tilberede svampene. Smag til med salt og peber, den sorte riseddike og en let soya sauce.

  5. Anret østershattene på bøffen og server.

Forberedelsestid  – mindre end 30 minutter

Tilberedning  – ca. 10 minutter

« Svampe toast med ærter & persille
Et virkelig godt Karl Johan år »