Shiitake opskrift marts 7, 2021 – Skrevet i: Svampe

Esters hurtige sur og sød nudelsuppe.

I denne opskrift har vi brugt et mix af shiitake svampe fra vores shiitake blok

Suppe ingredienser:

1 spsk jordnøddeolie oil
2.5cm stykke ingefær, skrællet og skåret i tynde skiver
2 håndfulde friske shiitake svampe, skåret
1 rød chilli, frøene taget ud, fint skåret
1 spsk Shaoxing risvin eller tør sherry
700ml grøntsagsbouillon
220g bambusskud på dåse, skyllet
1 spsk let soya sauce
1 spsk mørk soya sauce
1 spsk kinesisk sort riseddike eller balsamicoeddike
en smule friskkværnet sort pebber
1 spsk majsmel blandet med to spsk mel

Nudel ingredienser:
200gr tilberedte æggenudler
2 små håndfulde bønnespirer
8 babymajs, skåret i skiver
1 forårsløg, skåret
100gr tilberedt kylling

Svampe Opskrift

    1. Start med at varme olien op i en wok, og steg ingefæren og shiitake svampene i 2-3 min eller indtil de er blødgjorte. Tilføj chilli, Shaoxing risvin, grøntsagsbouillon, bambusskud og krydderier. Så snart det koger, tilføj da majsmel blanding, rør omhyggeligt rundt indtil suppen blivere tykkere. Hold den varm over lav varme.

    2. Anbring de tilberede nudler, bønnespirer, babymajs og forårsløg i en skål eller dyb tallerken. Tilføj den tilberedte kylling og hæld suppen over. Rør rundt og server straks.

Forberedelsestid  – mindre end 30 minutter

Tilberedning  – ca. 10 minutter

Dyrk dine egne Lions Mane eller Pindsvine pigvarsvamp »