Svampe toast med ærter & persille marts 1, 2016 – Skrevet i: Opskrifter, Svampe, Vegetar

En hurtig og nem (og lækker måde) at spise sine østershatte svampe. Retten er inspireret af Nigel Slaters Svampe, ærter og Rucola Toasts Alle slags svampe kan bruges. Det perfekte mix er generelt de lidt hårdere varianter, som champignoner, portobello og østershatte eller shiitake.

I denne opskrift har vi brugt et mix er østershatte svampe fra vores svampekit og champignoner. Vidunderet ved at kokkerere er at eksperimentere, og hvis du vil tilføje lidt ekstra til dine simple svampetoasts, fungerer bacon, eller tofu rigtig godt på de her svampetoast.

INGREDIENSER

ØSTERSHATTE

Champignoner (ca. 150gr)
Ærter (ca. 200gram)
salt og friskkværnet sort peber
Spinatblade (en håndfuld)
Hvidløg (1)
Citron (en halv)
200g babyspintblade
Olivenolie (ca. 4 spiseskeer & 80ml til ærtepureen)
Smør (40gram)
Brød (Surdejsbrød eller Ciabatta)
Persille (eller/og Estragon)

Svampe Opskrift

  1. Sæt noget vand til at koge i en gryde.  Tilføj omkring 200gram ærter og lad dem koge i 3-4 minutter. Hæld vandet fra ærterne og hæld dem i en blender (brug evt. en stavblender) Du kan evt. tilføje lidt rucola for at give en lidt bitre smag.

  2. Pres en halv citron i og tilføj evt. lidt estragon eller persille. Tilføj omkring 80ml olivenolie for at give en helt vidunderlig grøn puree og sæt til side.
  3. Pluk dine østershatte og hak dem groft. Varm en pande med omkring 4 spsk. olivenolie og 40gr smør over medium varme.  Tag dit hvidløg og mas det med en kniv, pil og skær enderne af. Så snart du kan høre at panden er blevet varm, tilføjer du dit knuste hvidløg og svampene på panden og steg indtil de er blevet bløde og har fået en lidt brunlig kulør. Tag dem af varmen og krydder til med salt og peber.

  4. Toast to stykker surdejsbrød (brug oven, toastmaskine eller stegepande)

  5. Start med at smøre den grønne puree på toastbrødet. Så nogle baby spinatblade og til sidst svampene. Anret eventuelt med lidt spinat eller estragon.

Forberedelsestid  – mindre end 30 minutter

Tilberedning  – ca. 10 minutter

« Svampe Salat med Rødkål og yoghurt dressing
Østershatte & bøfstrimler i østersauce »