Svampe Salat med Rødkål og yoghurt dressing august 21, 2017 – Skrevet i: Opskrifter, Svampe, Vegetar

EDen her salat faldt jeg over på The Guardian og som i ved kan vi slet ikke modstå svampeopskrifter her hos svampefarm, så vi blev nødt til at prøve den her sunde salat af, med vores friske hjemmedyrkede østershatte. Opskriften er fra Peter Gordons bog ‘Every day’.

I denne opskrift har vi brugt et mix er østershatte svampe fra vores svampekit Vidunderet ved at kokkerere er at eksperimentere.

INGREDIENSER

Til 2-4 personer

100g østershatte, tyndt skåret
100g champignoner
100g shiitake svampe, stilkene fjernet, hovederne skåret i fine stykker
2 spiseskeer lime juice
2 spiseskeer soya
1 hvidløgshovede, skrællet og knust
2 spiseskeer citron juice
3 spiseskeer ‘extra’ olivenolie
¼ rødkål (omkring 150g), midte fjernet, og tyndt revet, eller tyndt skåret, alt afhængigt af smag
2 spiseskeer æbleeddike
1 teske rørsukker
100ml naturlig yoghurt
50ml grøntsagsolie, vi brugte solsikke
Salt & peber
En håndfuld basilikum blade

Svampe Opskrift

  1. 1 Tag to skåle og placer champignon og shiitake svampene i den ene og østershattene i den anden. Tilføj 2 spiseskeer limejuice 2 spiseskeer soya til den skål med champignon og shiitake svampene. Tilføj dit knuste hvidløg og 1 spsk citronjuice til østershattene. Tilføj halvanden spsk olivenolie i hver skål og bland sammen.

  2. 2 Bland rødkålen med eddike og sukker og lad svampene og rødkålen marinere i mindst 2 timer, helst 6-8. (Jeg lod den stå i 9 timer) i køleskabet. Tag svampe og rødkålen ud og ryst et par gange.
  3. Pluk dine østershatte3 Bland svampene sammen, og dræn dem for væske. Riv nogle basilikumblade i stykker og bland med rødkålen.

  4. 4 Bland resten af citronjuicen med yoghurt, olie og smag til med salt og peber. Divider rødkålen mellem tallerkener og top dem med svampe. Rør i yoghurten igen og top tallerknerne af med yoghurtsaucen.

  5. Start med at smøre den grønne puree på toastbrødet. Så nogle baby spinatblade og til sidst svampene. Anret eventuelt med lidt spinat eller estragon.

Forberedelsestid  – mindre end 30 minutter

Tilberedning  – ca. 10 minutter

Svampe toast med ærter & persille »